Önkéntes munka

Az Országos Állatvédőrség Alapítvány munkája rendkívül sokrétű, feladataink az állat és embervédelem számos területét fogják magukba. A segítségnyújtás lehetőségei éppen ezért rendkívül sokrétűek, így szinte biztos, hogy valamennyi önkéntesünk megtalálja a neki leginkább testhezálló feladatot.

Lehetsz fiatal vagy idősebb, férfi vagy nő, elvetemült állatbarát vagy lelkes segítő, mindenki megtalálhatja azt a területet, ahol a legszívesebben segíti a védtelenek védelmét országunkban.
Folyamatosan várjuk az önkéntesek jelentkezését, hiszen eredményt elérni csak együtt tudunk!

VÉDD A VÉDTELENT
mert kötelességünk segíteni!

Milyen munkákban segíthetsz?

Felderítés

Az Országos Állatvédőrség Alapítványhoz beérkező bejelentések ellenőrzése, helyszíni dokumentáció készítése, szükséges lépések előkészítése, megtétele. A felderítő csoport tagjainak rendelkezniük kell állatvédőr igazolvánnyal, melyet a jogi és gyakorlati képzés elvégzésével szerezhetnek meg. A következő oktatások helyszínéről és időpontjáról az alábbi linken olvashatsz.

Ideiglenes befogadás

Az Alapítvány által mentett, testi és lelki rehabilitációra szoruló állatok ideiglenes elhelyezése, ápolása, állatorvoshoz való eljuttatása, rehabilitációja. Alapítványunk az állatok ellátásához természetesen segítséget tud nyújtani.

Rehabilitálás

Védenceink látogatása a panziókban, sétáltatása, tanítása, felkészítése a gazdikeresésre.

Illatos úti ellenőrzés

Az Illatos útról örökbe adott kutyák utólagos ellenőrzése, életkörülményeik dokumentálása. Nem megfelelő tartás esetén jelentés készítése az Illatos úti kapcsolattartónak.

Szállítás

Élő állatok és adományok Budapesten belüli és vidékre történő szállítása.

Önkéntes kozmetikus

A gazdára váró védenceink kozmetikázása, higiéniai ellátása, felkészítése a gazdához adásra. Menhelyeken, gyepmesteri telepeken lévő állatok higiéniai, szépészeti rendbetétele.

Felelős állattartás oktatás

Egyik legfontosabb célunk: a gyermekek, fiatalok oktatása; a felelős állattartás megismertetése és megfelelő feltételeinek minél szélesebb körben történő terjesztése. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a felelős állattartással már fiatal korban megismerkedjenek a gyerekek, s eznnek alapján döntsék el, hogy szeretnének-e háziállatot, avagy milyen feltételek megléte mellett lehet, szabad tartani őket. Csoportunk ingyenesen jár iskolákba, óvodákba, hogy megismertessék a gyermekekkel az állatvédelem fontosságát.

Irodai munka

Internetes munkák. Szórólapok, plakátok terjesztése, apróhirdetések készítése, gazdikereső védenceink terjesztése.

Hostess munka

Szórólapozás, rendezvényeinken történő segítségnyújtás, programok szervezése, lebonyolítása.

 Jelentkezem önkéntesnek!

Amennyiben szeretne velünk együtt dolgozni az állatok jólétéért kérem erre a címre írjon: onkentes@orszagosallatvedorseg.hu

 Amennyiben Állatvédőr szeretne lenni, kérem erre a címre írjon: csatlakozas@orszagosallatvedorseg.hu